Hírek

2013.04.14. 14:52

Oszter Sándor a betyáros irodalomról

Zirc - Oszter Sándor Kossuth- és Jászai-díjas színművész és felesége, Failoni Donatella zongoraművésznő adott költészet napi műsort a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Napló

A zsúfolásig telt teremben Oszter Sándor beszélt az irodalom, a költészet jelentőségéről, arról, hogyan hatnak rá az egyes művek. A szépen felépített, kerek előadás vázát prózai elemek és versek alkották. A művész többek között Örkény-egyperceseket, József Attila-, Illyés Gyula-verseket, Shakespeare-szonetteket adott elő mély átéléssel.

Oszter Sándor és Failoni Donatella elvarázsolta a zirci közönséget (Fotó: Penovác Károly)

A jó hangulatú zirci esten az is kiderült, Oszter kicsit bakonyinak is vallja magát, hiszen győri születésűként jól ismeri a Bakonyt, sokat kirándul errefele. Szóba került a betyáros múlt, a hajdani Rózsa Sándor-szerep, ami szintén rímel a bakonyi identitásra. Az irodalmi művek között Failoni Donatella népszerű zongoradarabokat adott elő.

A művész házaspár műsorát a közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!