Hírek

2013.05.29. 11:05

Ambíciózus városfejlesztési tervek Veszprémben

Veszprém - A városban jelenleg zajló, valamint a következő években tervezett fejlesztésekről tartott előadást Brányi Mária alpolgármester a Laczkó Dezső Múzeumban kedden.

Marton Attila

A rendezvényt a Veszprémi Múzeumegylet Városvédő szakcsoportja szervezte. A jövőbeli közlekedési fejlesztésekről Brányi Mária elmondta, az észak-déli közlekedési főtengely - amely a belvárosi körforgalmat kötné össze a Radnóti térrel - kivitelezése ősszel indulhat. Emellett a tervek között szerepel két újabb körforgalom kiépítése a belvárosban (Budapest út és Brusznyai utca, valamint a Bajcsy-Zsilinszky és Mártírok út kereszteződésében), bár ezek megvalósításához közlekedésfejlesztési pályázatokon kell sikeresen szerepelnie a városnak. A 8-as főút fejlesztéseiről Brányi Mária elmondta, a hajmáskéri csomópont építése idén elindulhat, a tervek szerint pedig a Veszprémet elkerülő út tapolcai, budapesti és csatári úti csomópontjai külön szintűvé válhatnak a következő években.

Brányi Mária veszprémi városfejlesztési tervekről beszélt (Fotók: Penovác Károly)

A kerékpárutakról megjegyezte, továbbra is a célok között szerepel a Veszprémet Bánddal összekötő bicikliút kiépítése. A 2011-12-ben elnyert uniós forrásokból újul meg a várban a Hősök kapuja, a 2020-ig tartó európai uniós fejlesztési ciklus alatt pedig intermodális pályaudvar épülhet a vasútállomáson.

Az alpolgármester az előadáson jelentette be, hogy a város 1,2 milliárd forint pályázati forráshoz jutott a Jutasi úti lakótelep megújításához. A Smaragdváros elnevezésű projekt részeként a városrészben található önkormányzati intézmények közül a művelődési központ és a Ringató óvoda épületét is modernizálják, közterületeket újítanak fel és több lakóépület fűtéskorszerűsítését is elvégzik. A tervezett ütemezés szerint a kivitelezés 2014 januárjában kezdődhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!