Hírek

2013.05.20. 08:39

Fiatal rablók rács mögött - szórakozásra is kellett a pénz

Veszprém - Rablás miatt jogerősen elítéltek három fiatalt, ketten rács mögé kerülnek.

Mátételki András

A 16 éves P. Krisztián és a 23 éves B. Péter tavaly január 6-án az esti órákban Zircen azon tanakodott, hogy miképpen tudnának pénzhez jutni, amikor szembe jött velük egy hölgy. Gyorsan született az elhatározás: B. Péter letépte a nő válláról a táskát, amelyben a legnagyobb érték egy 38 ezer forintos szemüveg volt, ugyanakkor magukhoz vették a nyolcezer forint készpénzt is.

Egy héttel később az elsőrendű vádlott, a fiatalkorú P. Krisztián Zirc központjában két barátjával arról beszélgetett, hogy nincs pénzük, pedig jó lenne hétvégén elmenni szórakozni. Kapóra jött nekik, hogy egy kissé illuminált férfi tőlük kért segítséget: szerezzenek neki fuvart, van rá elég pénze

Este fél kilenc felé járt az idő, amikor kiszemelt áldozatukra a parkban hátulról rátámadt a 21 éves N. Tamás, aki erőteljes mozdulattal megrántotta a táska pántját, csakhogy az nem szakadt el. Áldoztuk elesett, akit mindketten húztak a földön, majd egy idő után a bajba került feladta a küzdelmet. Harmadik társuk, a 17 éves B. Alfréd mindezt végignézte, mivel rá a figyelő szerepét osztották. A fiatalok egymás között elosztották a zsákmányt, a 300 ezer forintot.

A zirci bíróság rablás miatt P. Krisztiánt három év javítóintézeti nevelésre ítélte, N. Tamásnak négy és fél évet kell fegyházban töltenie (mindkét fiatal volt már büntetve), míg B. Alfréd és B. Péter felfüggesztett büntetést kapott.

A Veszprémi Törvényszéken Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa helyben hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!