Hírek

2013.05.24. 13:45

Kempingek eladósorban

Összesen 15, egykoron az SCD-csoporthoz kempinget kínálnak eladásra, közülük nyolc Veszprém megyében található.

Tremmer Tamás

Az ajánlattételre május 31-ig van lehetőség. A nagy ívű, szemet gyönyörködtető, és prospektusban is láttatott százmilliárdos fejlesztési elképzeléseitől már korábban elbúcsúzott az SCD-csoport, most pedig a kempingjeitől is kénytelen lesz elköszönni, ezt hozza magával ugyanis a felszámolási eljárás. Ismeretes, az SCD 2004−2005 között több lépésben, összesen nyolcmilliárd forintért vásárolta meg a Siotourt, a Balatontouristot és a Zalatourt, az ezekhez tartozó balatoni kempingekkel együtt.

A kempingek közül jelenleg 15-et kínál eladásra a felszámolási eljárással megbízott Vectigalis Zrt. Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos a Naplónak elmondta, ezek közül nyolc Veszprém megyében található (Balatonalmádi, Alsóörs, Paloznak, Balatonfüred, Aszófő, Balatonakali, Balatonszepezd, Badacsonytomaj), a 15 közül három nem működik, a többit bérlő üzemelteti. Az ingatlanok együttes eladási ára valamivel meghaladja a 23 milliárd forintot, ez az összeg nagyságrendileg megegyezik a hitelezői igények összegével.

A felkínált területek közül a legértékesebb a balatonfüredi, 24 hektáros vízparti kemping, amit hatmilliárd forintért hirdettek meg. A nyilvános felhívást március 7-én tették közzé, az ajánlattételi lehetőséget május 31-én zárják. Csak az az ajánlat érvényes, amelyben a kikiáltási ár legalább 70 százalékát megajánlják.

Az érdeklődés gyér, ezért kétséges az értékesítés. A felszámolóbiztos elmondta, a helyi önkormányzatok figyelemmel kísérik az értékesítést, már csak azért is, mert elmaradt építmény-, valamint iparűzési adó miatt hitelezőként is jelen vannak az eljárásban. Több településen változtatási tilalmat rendeltek el – mint például Balatonakaliban -, hogy legyen beleszólásuk, a jövőben az új tulajdonos mit tervez az értékes vízparti ingatlanon. Vélhetően szeretnék megőrizni a turisztikai funkciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!