Hírek

2013.06.18. 16:25

A legjobbak között a veszprémi felsőoktatási intézmények véradói

Veszprém – Az országos felsőoktatási véradóversenyen a saját kategóriájában mindkét veszprémi universitas második helyezést ért el.

Varga Domokos Péter

Az 1000 és 10000 fő közötti intézményeknél a Pannon Egyetem hallgatóinak 14,26 százaléka adott vért, összesen 847-en, ebből 173 volt az első véradó. Az utóbbi számadat a Pannon Egyetemen a legmagasabb, a versenyben részt vevők között sehol nem regisztráltak ennyi új véradót. Az 1000 fő alatti kategóriában az Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola hallgatóinak 58,72 százaléka adott vért, ez itt 64 személyt és hat új véradót jelentett.

Fliszár Alexandra, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola véradóinak nevében veszi át a második helyezettnek járó elismerést dr. Szabó Zoltántól, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató helyettesétől

Fotó: Csordás Ádám

A verseny eredményhirdetését a minap, a véradók napján, a budapesti Corvinus Egyetemen tartották. A múlt év szeptembere és idén május között 13 ezer nappali tagozatos hallgató adott vért a verseny keretein belül, egynegyedük első alkalommal. A fiatal véradók ezzel közel 34 ezer embernek segítettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!