Hírek

2013.06.24. 06:54

Egyedi módon a Bakonyról

Úgy akarom megmutatni a bakonyi tájat, jellegzetes településrészeket, épületeket, ahogy azt más nem látja. Csak az, aki itt él, és aki egy fotó elkészítésére akár fél, egy napot is tud áldozni.

Varga Domokos Péter

Szökrényes Anita beszélt erről a Naplónak, miután ünnepélyes körülmények között, a múzeumok éjszakája nyitóprogramjaként a Magyar Természettudományi Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában megnyílott a fotókiállítása. (A tárlatot Talabér Márta, a térség országgyűlési képviselője, Várpalota város polgármestere ajánlotta a látogatók figyelmébe. Közreműködtek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola növendékei.)

 

Szökrényes Anita fotókiállítása egész nyáron látható lesz a Bakonyi Természettudományi Múzeumban (Fotó: Varga Domokos Péter)


Szökrényes Anita turisztikai szakember, tavaly jelent meg a Bakonybél a Bakony szívében című könyve, amely már megérte a második kiadást is. A fotóillusztrációkat ehhez a kötetéhez is ő készítette. Most két könyvön is dolgozik, az egyikben Zircet, a másikban a Magas-Bakony 44 települését örökíti majd meg.

Az idegenforgalmi kiadványokban egyedi szűrőn keresztül akarja megmutatni a településeket, úgy, ahogy azokat ő látja. Mindkét könyvéhez saját maga készíti a fotóillusztrációkat is. Tíz éve már, hogy fotózza is bakonyi tájat, ez a tevékenység egyre fontosabbá válik számára. Fotói közül a bakonybéli Borostyán kútról készült felvétel az egyik kedvence, melyen sajátos szemszögből, egyedi fényviszonyok között örökítette meg a szentélyt.

A természettudományi múzeumban a Bakonyi tájakon fotókiállítás egész nyáron látható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!