Hírek

2013.06.16. 15:45

Jótékonyság - Teszári Nóra a táncot kedveli, Somogyi Zoltán fut

Szívesen áll a jó ügyek mellé a 8.08 - Minden reggel két műsorvezetője, Teszári Nóra és Somogyi Zoltán. Legutóbb Balatonfüreden, a Mosoly Alapítvány futásához csatlakoztak az Ultrabalatonon.

Matolcsi Renáta

A közszereplők hangjára talán jobban odafigyelnek az emberek. Éppen ezért gondolta úgy Teszári Nóra és Somogyi Zoltán, hogy a múltkori Balatonkerülő futóverseny egyik szakaszán személyes jelenlétével támogatja a Mosoly Alapítvány munkáját. A szervezet különböző élményprogramokkal segíti a beteg gyerekek felépülését.

- Szívesen veszek részt különböző jótékonysági akciókban. Engem leginkább az hat meg, ha apróságokról van szó, hiszen nekem is van két gyermekem - mondja Teszári Nóra. - Korábban a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Őrzők Alapítványát segítettem egy jótékonysági árverés kapcsán, de mindig jó azt érezni, hogy egy kicsit én is hozzá tudok járulni az adott ügyhöz.

Somogyi Zoltán és Teszári Nóra a Mosoly Alapítvány futásához csatlakoztak az Ultrabalatonon (Fotó: Orosz Péter)

Nórát egy nem várt, kellemes meglepetés is érte az Ultrabalatonon: kerekesszékhez kötött testvére a Suhanj Alapítvánnyal szintén elindult a távon.

- Véletlenül találkoztunk, és nagyon megörültem a húgomnak. Büszke vagyok arra, hogy a lehetőségeihez képest önálló életet él és ilyen kitartó. A gyerekek esetében is fontosnak tartom, hogy legyenek előttük célok, melyekért érdemes küzdeni - folytatja Nóra. - Én egyébként bevallom, nem szeretek futni, most is inkább szurkolóként voltam jelen a kisfiammal. Közelebb állnak hozzám a nőies, kecses, táncos mozgásformák, ez talán onnan ered, hogy gyerekkoromban művészi tornára jártam. A gyermekeim, Zorka és Dusán rengeteget mozognak, művészettagozatos iskolába járnak, ahol van többek között néptánc és balett is. Sőt, a kisfiam most kitalálta, hogy szívesen kipróbálná a jiu-jitsu-t, ami egy japán harcművészeti ág. Ide valószínűleg majd az édesapja kíséri el, mert ő barnaöves ebben a sportban.

Nóra műsorvezető társa, Somogyi Zoli viszont imád futni, előfordult, hogy televíziós és rádiós munkái végeztével, éjjel egykor teljesítette szokásos, hat-nyolc kilométeres penzumát.

- Szerencsés vagyok, mert zöldövezetben lakom, így ott, a környékünkön szoktam futni heti két-három alkalommal. Télen nem, csak tavasztól őszig, a szabadban űzöm ezt a sportot, ugyanis az edzőtermi futópadot nem szeretem, nem bírom a monotonitását. A leghosszabb távom 21 kilométer volt, a félmaratont teljesítettem. A futás sokat segít a kondícióm megőrzésében, fittebbnek érzem magam.

Somogyi Zoli az Ultrabalatonra unokaöccsével érkezett, és elmondta, bár szerencsére közvetlenül nem érintett, de át tudja érezni, min mehet keresztül egy beteg kisgyermek és családja, ha baj történik. Hozzátette, szívesen megy, ha úgy érzi, személyes jelenlétével segíthet egy-egy jó ügyet. Legutóbb volt középiskolájának bálján segédkezett, hogy a szükséges fejlesztésekhez pénzt gyűjtsenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!