Hírek

2013.06.18. 12:35

Polgármester-választás Balatonhenyén

Új községvezetőt választanak Balatonhenyén vasárnap, miután családi okokra hivatkozva lemondott a korábbi polgármester, Szalai István.

Mizsei Bernadett

Két független jelölt indul a vasárnapi polgármester-választáson a 130 lakosú Balatonhenyén. A nyugdíjas Homokvári Lajos elsősorban azt szeretné megszervezni, hogy a településen a téli időszakban minden idős ember megfelelő gondozásban részesüljön, ezen belül az összes portán elvégezzék a szükséges hólapátolást. Ígéretet tett arra is, hogy ha a község polgárai rá szavaznak, bekeríti a temetőt, mert számos panasz érkezett a miatt: bejárnak a vadak a sírok közé, és lelegelik a kihelyezett virágokat.

A másik jelölt, Kovács Csaba, aki korábban rendészeti területen dolgozott, turisztikai fejlesztéseket hajtana végre, ugyanis ebben látja biztosítva a község, illetve a lakók jövőjét. Főként a zöld-, más néven a bakancsos turizmusra építene. Az ide látogatók Kovács Csaba elképzelése szerint a pihenés mellett megismerkedhetnének az ősi népi mesterségekkel, a mezőgazdasági munkálatokkal, vagy éppen az állattartás szépségeivel és nehézségeivel. Ezzel fellendülne a helyi turizmus, ráadásul a nagyrészt szépkorú lakosság is megélhetéshez jutna. Hosszú távon azt reméli, a munkalehetőség miatt a fiatalok visszatérnek Balatonhenyére. Kitért arra is, nem titkolt célja, hogy programjával értéket mentsen: „nem szabad hagyni kárba veszni azt a hatalmas tudást, amivel szüleink, nagyszüleink rendelkeznek”. Hozzátette, mindez azonban hosszú távú terv, a ciklusból hátra lévő másfél év ugyanis arra lesz csak elég, hogy befejezzék a folyamatban lévő ügyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!