Hírek

2013.06.10. 14:36

Sikerült talpra állniuk az iszapkatasztrófa után

A Kastélykönyvtárban tartott sajtótájékoztatón a Monitor Társadalomkutató Intézet és Módszertani Központ adott tájékoztatást az általuk, az iszapkatasztrófa hatásairól végzett felmérésről.

Tóth B. Zsuzsa

Dz. Bartal Anna Mária szociológus leszögezte, hogy sikerült a három településnek, Devecsernek, Kolontárnak és Somlóvásárhelynek talpra állnia mára, azonban szükség lenne még a helyi közösségek állapotának javítására, továbbá igény van szűrővizsgálatokra és légszennyezettség mérésre. Mindezt arra alapozta, hogy a kutatás során a felmért 360, közvetlen és közvetett károsult miről számolt be.

A komplex társadalmi hatásvizsgálat során meghallgatták például a segélyszervezeteket, önkénteseket is.

Toldi Tamás polgármester elmondta, hogy a város önkormányzata által megrendelt vizsgálat elkészültét a kármentő alap támogatta. Céljuk az volt, hogy a katasztrófát követően a helyreállítási munkálatokban részt vevő szereplők milyen megelégedettséggel vannak az önkormányzatról és a források felhasználásáról, a részt vevő civil szervezetekről. További véleményt kértek még később például a fejlesztésekről is. Mint elmondta, a lakosság részéről is pozitív visszajelzéseket kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!