Hírek

2013.06.29. 12:39

Veterán járművek nagy találkozója

Tapolca, Diszel - Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén a veterán járművel találkozóját a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület. Százötven motorost vártak előzetesen a hétvégi találkozóra, ami látottak alapján magasan teljesült.

Szijártó János

A szervezők már pénteken vacsorával, kertmozival fogadják az érkezőket a diszeli faluréten. Sokan régi ismerősként üdvözölték egymást, de volta újak, vagy több év után ismét visszatérő résztvevők is. A hagyományos túrára szombaton reggeltől lehetett nevezni, ekkor még a környékről is sokra érkeztek veterán motorkerékpárral, autóval, hogy aztán délelőtt együtt rajtoljanak el a falurétről. Tíz óra után pár perccel meg is indult a nagy menet, felbőgtek a régi, de többnyire jól működő gépek, gépcsodák a közös, mintegy 130 kilométer hosszú túra alkalmából. A résztvevők előbb Nagyvázsonyt célozták meg, majd útba ejtették Tótvázsonyt, Balatonfüredet, Tihanyt, Pécselyt, Dörgicsét, Köveskált, Badacsonytördemicet, Raposkát. Tihanynál a félszigeten körutat is tettek, majd a felújított badacsonyi téren kellemes pihenőt tartottak. A visszaérkezés után ügyességi vetélkedő, sütés, főzés és egyéb színes, szórakoztató program várja a felvonuló motorosokat, autósokat.

A rendező egyesület elnöke, Mohos Csaba elmondta, hogy korábban klubként, baráti társaságkén már több, mint egy évtizede hallattak magukról rendezvényeivel, azonban hivatalosan 2009-től váltak számlaképes szervezetté, főként a találkozók iránt mutatkozó növekvő igények kiszolgálása, ellátása miatt. Az akkori döntés helyessége azóta többször is megerősítést nyert, így a mostani hétvégén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!