Hírek

2013.07.18. 13:49

Fél csavarral vitték műhelybe a katamaránt

Műszaki hiba miatt ideiglenesen át kellett szervezni a balatoni hajójáratokat.

Győrffy Árpád

Szerdán este egy olvasónktól tudtuk meg, hogy elszabadult a Füred katamarán egyik hajócsavarja. Dr. Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója megerősítette a hírt. Mint elmondta, július 17-én a "Füred" motoros hajó 26 utassal a fedélzetén menetrendi járatban Tihany hajóállomásra érkezett.

A kikötési manőver közben a hátra irányban működtetett hajtómű rögzítő csavarjai elnyíródtak és így az a helyéről leszakadt. Továbbiak a 3. oldalon. A hajócsavar elvesztése miatt egy hajtóművel kötött ki a Füred katamarán Tihanyban. A meghibásodott alkatrészt a hajó személyzete kiemelte, és a vízbe került olajszennyezést megfelelően körbehatárolták.

A hajóval Tihanyból egy motorral, utasok nélkül mentek át a Bahart siófoki telephelyére, ahol csütörtökön megkezdődött a hajtómű javítása. A katamarán forgalomból való kiesése miatt átszervezték. A Füred járatait a Keszthelyről beérkező Szigliget motoros hajó vette át, a Szigliget járatát az Almádi végzi, további intézkedésig - mondta a vezérigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!