Hírek

2013.07.13. 14:28

Felborult egy vitorlás

Balatonalmádi - A balatoni vízirendőrök pénteken a délutáni órákban a balatonalmádi előtti vízterületen, a parttól körülbelül 800 méterre egy felborult vitorlásról vízbe esett személy segítségére siettek.

Győrffy Árpád

A helyszínen kiderült, hogy vitorláson lévő személy mentőmellényben a vízbe esett, és nem tudta egyedül felállítani a vitorlást. A Balatonkenesei Vízirendészeti Rendőrőrsének járőre a vele szolgálatot ellátó parttőrrel a férfit kiemelték a vízből, azonban a szél és a hullámzás miatt a helyszínen nem tudták felállítani a vitorlást, - a Balaton keleti medencéjében I. fokú viharjelzés volt érvényben - ezért kivontatták a parthoz közeli területre, szélárnyékba. Végül ott sikerült újra felállítani, majd a balatonalmádi kikötőben biztonságba helyezték.

A 38 éves budapesti férfinek sérülései nem keletkeztek a cselekmény során - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!