Hírek

2013.07.06. 09:38

Fiktív szerződéseket kötött egy várpalotai nő

Fiktív szerződések megkötése miatt kell felelnie egy várpalotai asszonynak.

veol.hu

A rendőrség  adatai szerint a 37 éves nő az egyik biztosító cég üzletkötőjeként 2012. január közepe és 2012. május vége között olyan hamis szerződéseket kötött, melyekről a szerződők nem tudtak, a biztosításhoz szükséges iratokat nem ők írták alá. A csalásra egy céges felülvizsgálat alkalmával derült fény.

A büntetőeljárás a biztosító feljelentése alapján még 2012. október 30-án indult a Várpalotai Rendőrkapitányságon. A vizsgálat során kiderült, hogy a biztosítások első havidíját a gyanúsított fizette be. Ezzel a biztosító felé azt a látszatot keltette, hogy a dokumentumok valósak, élők, így felvehette az ezekért járó több százezer forintos jutalékot. A megvizsgált szerződések sorában volt olyan is, amelyen egy már korábban elhunyt személyt tüntetett fel, de akadt olyan „ügyfél” is, aki sosem létezett.

M. Katalin gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, az elkövetett bűncselekményeket pénzügyi nehézségeivel magyarázta.

Az ellene csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság 2013. július 3-án befejezte és vádemelési javaslattal élt a Veszprémi Járási Ügyészség felé - közölte a rendőrség szombat délelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!