Hírek

2013.08.28. 17:25

A térség legszebb kórháza lehet

Az ajkai Magyar Imre Kórház épületenergetikai fejlesztésének záróünnepségén elhangzott, hogy év végére a térség legszebb kórháza lehet az ajkai.

Tóth B. Zsuzsa

A közel 670 milliós beruházás zárórendezvényén dr. Nyári Ildikó főigazgató kiemelte, hogy az intézmény felújítása még nem készült el, de az egymást követő három nagy beruházás második fázisa lezárul most. 

– Az épület nyílászárói nagyon rossz állapotban voltak már, a fűtés terén nagyfokú pazarlásnak vetünk véget a korszerűsítéssel. A beruházás tavaly kezdődött, az épületszárnyak egyesével készültek el. Az építkezés közben azonban folyamatos volt a betegellátás. Köszönettel tartozom a toleranciáért a munkatársaimnak, a kivitelezőknek pedig az együttműködésért vagyok hálás.

Elmondhatjuk, hogy a munkálatok ellenére nem nőtt a betegpanaszok száma. Év végére remélhetőleg elkészül a harmadik ütem is, a térség egyik legszebb kórháza lesz akkor az ajkai, és azt szeretnénk, ha az egyik legjobb is lenne – mondta a főigazgató asszony.




Szerdán tartották az ajkai kórház épületenergetikai beruházásának projektzáróját. A képen a nyílt napon az érdeklődőket Vida István főmérnök (balról) tájékoztatta a munkálatokról (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

 


Schwartz Béla polgármester a beruházás fontosságáról szólva hozzátette, hogy a várólistát ugyan nem sikerült lefaragni, azonban a körülmények sokat javultak.

– A betegek mondják majd meg, hogy milyen jól sikerült a beruházás – szögezte le a polgármester. Kissné Börzsönyi Zsuzsanna műszaki vezető hangsúlyozta, hogy legfontosabb feladatuk az energiaracionalizálás volt. Az elavult épületrészeken a homlokzati nyílászárók és a takaróelemek cseréje vált szükségessé, ezt a munkát elvégezték.




A korszerű nyílászárók mostantól a legjobb hőtechnikai eredményeket produkálhatják. A homlokzati hőszigetelés ugyancsak jelentős megtakarítást hozhat energetikai téren, de a teljes tetőszigetelés is elkészült. Hamarosan befejeződnek az utolsó homlokzati szigetelések is.A projektzáró után nyílt napon tekinthették meg a munkálatokat az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!