Hírek

2013.08.01. 10:26

Könnyes szemekkel indított a Dumafüred

A DumaFüred fesztivál nyitóestjén a Duma Jam előadáson igazi örömzenének lehettünk fül- és szemtanúi.

veol.hu

„Ez az ember nem normális!” – fordult hátra egy előttem ülő, könnyeit törölgető hölgy Aranyosi Péterre célozva, aki épp akkor lendült bele igazán. A DumaFüred fesztivál nyitóestjén a Duma Jam előadáson igazi örömzenének lehettünk fül- és szemtanúi. Mint tudjuk, ha Böde jön, akkor jön. Most azt is megtanultuk, hogy ha egyszer Aranyosi beindul, akkor ott nincs kegyelem. A Dumaszínház estek törzsvendégei gyakran láthatták már Petit megőrülni a színpadon, most ráadásul ott állt mellette Hadházi László és Litkai Gergely is, akik két oldalról hergelték a miskolci fiút, kíméletlenül lecsapva az általa szórt magaslabda sorozatokat, miközben azt lehetett érezni, hogy a publikum legszívesebben időt kérne, hogy egy kicsit kiszusszanja magát, mielőtt folytatódik az őrület.

Telt ház a DumaFüreden

Folytatódott is, méghozzá az év legjobb rádiókabaré jeleneteinek füzérével, olyan színészek tolmácsolásában, mint például Elek Ferenc, Aradi Tibor, Lengyel Tamás vagy Vida Péter.

További ínyencség volt még a Duma Aktuál előadás, ami az elmúlt hónapok történéseit dolgozta fel öt különböző nézőpontból. Művészet és kultúra, vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keveredtek helyszíni tudósításokkal, indokolatlan táncbetétekkel, Wahorn András szólóval, emlékezetes Litkai elemzésekkel és Hadházi gondolatokkal, Kiss Ádám párválasztási tanácsadásaival.

Hadházi nevettet

Csenki Attila és Benk Dénes közös estjén is hangsúlyt kapott a vetítővászon és az improvizáció, az aktualitások mellett pedig egy egész generáció alapműve, az Ablak-Zsiráf című könyv kreatív analizálása is terítékre került, a sátorban helyet foglaló nézők legnagyobb örömére.

A szombati All Stars előadásra hetek óta gazdára lelt minden belépő. Az est négy fellépője, Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán parázs hangulatot varázsolt a balatonfüredi éjszakába, sokan a sátor mellé ülve szerették volna hallgatni kedvenceiket, de már ott sem volt hely.

Vicces pillanatok Balatonfüreden

Hadházi László Méd in Hungeráj című önálló estje is osztatlan sikert aratott, valamint az idén először a fesztivál programjai közé bekerült Duma Impró előadásról is az derült ki, hogy egy igazi jutalomjáték. A rendkívüli színészi képességekkel megáldott humoristák (Mogács Dániel és Janklovics Péter) brillíroztak átlagon felüli humorérzékkel megáldott színészekkel, és természetesen a klasszikus stand up előadásokból sem volt hiány.

Még csak pár nap telt el a Dumafüredből, de augusztus 4-éig még sok érdekes program várja a fesztiválra látogatókat, és arra is fény derül, hogy Aranyosi Péter és társai tudják-e fokozni azt, amit a nyitóesten bemutattak. Irány Balatonfüred!

(forrás: Redlemon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!