Hírek

2013.08.18. 09:17

Mindenki nyertes volt a sérült fiatalok vitorlásversenyén

Több mint százharminc, fogyatékos, halmozottan sérült fiatal és felnőtt számára szervezetek élményterápiás programot szombaton a balatonakarattyai Honvédelmi Minisztérium (HM) üdülőjében.

Halmos György

A gyerekek és hozzátartózik vitorlásversenyen vehettek részt szombaton, amit a LáriFári Alapítvány szervezett a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a vitorlásszövetség segítségével.

Dr. Hosszú Adrienn, az alapítvány elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az általuk szervezett karitatív programsorozatnak több állomása van, a Kék szalag vitorlásversenyre nyolc gyermeket juttattak fel az SOS gyermekfaluból, amit SOS Gyermekfalu Regatta követett. A rendezvény harmadik állomás a kenesei vitorlásverseny, amit augusztus 31-én Balatonfüreden a transzplantált és a gyermek onkológiai centrumokban gyógykezelt daganatos fiataloknak szervezett program követ, végül a rendőr árváknak szerveznek versenyt.

Az elnök hozzátette, hogy a hagyományteremtő szándékkal útjára indított kezdeményezés célja az élményterápia, a lelki rehabilitációt elősegítése a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és családtagjaik részére.

- Kiragadjuk őket a mindennapi problémáikból, még ha csak egy napra is, és próbálunk olyan élményt nyújtani számukra, mint a vitorlázás, ami nehezen, vagy egyáltalán nem elérhető számukra – tette hozzá.

Az eseményen részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki az egyik vitorlás fedélzetén aktívan is közreműködött a versenyben. Úgy fogalmazott, hogy lenyűgöző az a nagylelkűség, amit a magyar vitorlássport legkiemelkedőbb alakjai ebben az ügyben mutattak, Litkey Farkassal az élen.

- A sportemberek hajóikat, idejüket arra áldozták, hogy fogyatékos gyerekeket, akik általában a négy fal közül is ritkán jutnak ki, szabadságot jelentő élménnyel ajándékozzák meg – fogalmazott a tárcavezető. A miniszter beszélt arról is, hogy a gyerekek rendkívül hálásak voltak a kicsiért is, mert az élettől nagyon keveset kaptak.

Az egész napos program díjkiosztóval zárult, ahol senki nem maradt érem nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!