Hírek

2013.08.21. 05:41

Veszeli Lajos elismerése

Balatonalmádi képviselő-testület döntése értelmében a város kulturális életében kifejtett példamutató munkássága, az Európa Szoborpark megvalósítása érdekében végzett munkája elismeréseként Veszeli Lajos festőművésznek dr. Óvári Ferenc-díjat adományoztak.

Halmos György

A díjat Keszey János polgármester adta át a művésznek a szoborpark hivatalos átadásán, nemzeti ünnepünk előestéjén. A művész méltatása során elhangzott: 33 éve él, alkot, szervez Balatonalmádiban, otthona és műterme művészek és művészetek találkozóhelye, különös művészeti ötletek bölcsője. Alkotóművészetét messze földön ismerik és elismerik, számos hazai és nemzetközi egyéni és kollektív kiállításon szerepelt. Nevéhez fűződik a városházán létrehozott Padlásgaléria vagy a balatonfűzfői föld alatti erőműben szervezett nemzetközi kiállítás, alapítója a Tavaszi tárlatnak és az Adventi tárlatnak is. Tevékenyen részt vesz a város és a térség kulturális életének szervezésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!