Hírek

2013.09.07. 17:02

Tizenkilencedik lesencei szüret

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Lesencéktől a Balatonig szüreti felvonulást, amelynek központi programjait az idén Lesencetomajon láthatta a közönség.

Szijártó János

Huszárok, csikósok, szekerek, hintók, traktorok, táncosok, szőlőmunkások, szüretelők, jelmezesek, maskarások lepték el a környező településeket már szombaton délelőtt.

A résztvevő községeken áthaladó három nagy szüreti menetoszlop aztán Lesencetomajon találkozott délután a sportpályán felállított színpad és a rendezvény sátor által határolt területen. Ekkor a házigazda polgármester Mészáros László köszöntötte az érdeklődőket.

Remek hangulat jellemezte a lesencetomaji szüreti mulatságot. A képen a programon résztvevő Nők a Balatonért Egyesület balatonedericsi csoportja (Fotó: Szijártó János)


Mint mondta, az idei rendezvény sajnos szomorúságot is hozott, hiszen néhány nappal korábban, tragikus hirtelenséggel hunyt el az egyik rendező település, Uzsa polgármestere. Kovács Károlyra egy perces csenddel emlékeztek a jelenlévők. A színpadon felsorakozott polgármesterek szintén köszöntőt mondtak, míg Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő arra kért mindenkit, hogy a finom borok kóstolása közben arra is gondoljanak, aki azt verejtékes munkával előállította.

A beszédek után a színpadon változatos músorok kezdődtek, ahol a kilenc rendező település - Balatonederics, Hegymagas, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Nemesvita, Raposka, Szigliget, Uzsa - kulturális csoportjai mutatkoztak be. Az éjszakába nyúló rendezvényen étel, ital, zene, tánc tekintetében senki nem szenvedett hiányt az idén sem.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!