Hírek

2013.10.21. 11:50

Ideiglenesen bezár a pápai uszoda

A pápai Várkertfürdő honlapján értesíti az úszni vágyókat, hogy október 28-tól december 20-ig ideiglenesen bezárják a fürdő uszodáját. A döntés hátteréről dr. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatta a Naplót.

Nagy Imre

Az üzleti tervnek két olyan tétele van, ami lényegesen befolyásolja a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. működését. Az egyik a folyamatosan törlesztett beruházási hitel. Az adósságszolgálat mértéke 2013-ban megközelítőleg hetvenmillió forint volt. A fürdő a bevételeiből tartja fenn az uszodát.

- Azt gondolom, hogy ez 2013-ban példátlan gazdasági teljesítmény. Bízunk abban, hogy a fürdő a jövő évben még stabilabban fog működni - fogalmazott a város polgármestere.  A mostani helyzetben, a legutóbbi testületi ülésen megismert előfeltételekből, az igazgatósági ülés is nagyjából ugyanazokat a következtetéseket vonta le. Nevezetesen azt, hogy mivel az év hátralévő részében a bevétel növelésének nagy lehetőségei már nincsenek, ezért a kiadásokon kell faragni, tehát a szolgáltatásokat kell csökkenteni.

- Ennek az uszoda az egyetlen lehetséges terepe. Átmeneti bezárásról, csak az uszodát érintő szüneteltetésről van szó. Az önkormányzat a továbbiakban is folytatni kívánja azt a példátlan programot, amiben az óvodától az egyetemi hallgatókig minden pápai diák - testnevelés órák, vagy sportfoglalkozások keretében - ingyen látogathatja az uszodát - mondta Áldozó Tamás.

Fotó: Pápai Úszó Sportegyesület 

Az úszók és a vízilabdázók ebben az időszakban nem jutnak vízfelülethez. A bérleteknek pedig nincs lejárati ideje, korlátlan ideig felhasználhatóak, tehát nem kell attól tartani, hogy érvényüket vesztik. - Tudni kell, hogy az önkormányzat által támogatott úszásoktatáson, az úszókon és a vízilabdásokon kívül naponta néhány tucat vendég érkezik az uszodába. A jövőt illetően abban bízhatunk, hogy a rendszeres uszodalátogatáshoz hozzászoktatott pápai és környékbeli fiatalokból egészséges életmódot élő felnőtt válik, akinek igénye lesz a rendszeres uszodahasználatra. Reméljük, ez biztosabb alapokra helyezi az uszoda működtetését. A decemberi nyitást biztosnak mondom. A termálfürdők működésének sajátosságából az következik, hogy a karácsonytól a januári tanévkezdésig terjedő időszak (ami idén szokatlanul hosszú lesz) téli csúcsidőnek számít, minden vízfelületre igény mutatkozik. Feltétlenül arra számítok tehát, hogy ebben az időszakban, mind az uszodában, mind a fürdőben sok vendéget fogadhatunk – tájékoztatott a polgármester.

 

- Hivatalos értesítést még nem kaptunk az uszoda szüneteltetéséről, csupán a fürdő honlapjáról értesültünk róla. A döntés súlyosan érinti 30 fős egyesületünket, mert anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy más városba járjunk át edzeni. Ennek az is akadálya, hogy ezeken a helyeken is szervezett úszásoktatás folyik. A bérleti díjat és az útiköltséget biztosan nem tudjuk kigazdálkodni – fogalmazott Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!