Hírek

2013.10.17. 15:17

Nyolc év börtönt kapott a nőkre támadó férfi

Veszprémi Törvényszék csütörtökön meghozott ítéletében öt és fél év börtönről nyolc évre súlyosbította annak a férfinak a büntetését, aki 2012 májusában Balatonfüreden megtámadott két nőt, egyiküknek sikerült elmenekülnie, a másikat viszont utolérte és súlyosan bántalmazta.

Halmos György

Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a törvényszék szóvivője elmondta, hogy a két nő az éjszakai órákban Balatonfüreden hazafelé tartott, amikor a későbbi vádlott meglátta őket a szívkórház előtti területen. Az ittas férfi szeméremsértő kifejezéséket használva üldözni kezdte a nőket, egyikük az egészségügy intézménybe menekült be és ott kért segítséget. A másik nő viszont a magasabban fekvő utcák irányába rohant.

A nő egy idő után lassított, mert azt hitte a barátnője jön mögötte, de ahogy közelebb ért az alak, akkor látta, hogy a férfi követi. A üldözött becsengetett egy házba, de nem nyitottak ajtót. A tettes utolérte a nőt és kétszer pofon ütötte, majd erőszakoskodott vele, a nő megpróbált védekezni. Dulakodás közben a sértett a földre került, a férfi próbálta leszedni ruháját és bántalmazta. A nőnek eközben sikerült felvennie telefonját, amit barátnője többször is hívott, mert aggódott. A szívkórházba menekült nő ezután értesítette a rendőrséget, a támadó pedig elmenekült a helyszínről. A férfi útközben próbált megszabadulni a dulakodás miatt véressé vált ruházatától is. A rendőrök a tettest hamarosan elfogták.

A szóvivő megemlítette, hogy a férfit első fokon öt év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt, ugyanakkor a szemérem elleni erőszak bűncselekmény elkövetése alól felmentették. A másodfokon eljáró törvényszék a hasonló bűncselekmény elkövetése miatt korábban már büntetett, így különösen visszaesőnek számító férfit szemérem elleni erőszak és a súlyos testi sértés bűntettében is bűnösnek találta, ezért nyolc év börtönre ítélte, valamint nyolc évre eltiltotta a közügyektől.

Mivel alapvetőn a bűnösség kérdésében változtatta meg az ítéletet a másodfok, ezért a fellebbezés miatt jogerős döntést a harmadfok, vagyis a Győri Ítélőtábla hoz majd, ami elég ritka esetnek tekinthető.

Az ügyben a vádlott védőügyvédje egyrészt a szemérem elleni erőszak alóli felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad, mert a kiszabott ítélet miatt tartani lehet a szökéstől, elrejtőzéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!