Hírek

2013.10.10. 17:48

Segítő kezet nyújt az Örömhír Alapítvány

Várpalota - Pályázati forrásból, önkéntesek bevonásával segítene nehéz helyzetben lévő embereken a helyi evangélikus egyházközség által működtetett Örömhír Alapítvány. Nem pénzt, hanem szaktudást adnának.

Szabó Péter Dániel

A most induló program részleteiről mini-konferenciával egybekötött sajtótájékoztatón számoltak be a résztvevők csütörtökön a Jó Szerencsét Művelődési Központban. Tóth Attila evangélikus lelkész, egyben projektmenedzser elmondta, az alapítvány 2,8 millió forintot nyert a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán.

Katona Csaba alpolgármester, dr. Szalai Marianna és Tóth Attila lelkész, projektmenedzser a művelődési központban tartott tájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Fő célcsoportunknak a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők várpalotai lakosok számítanak. Az elméleti és gyakorlati oktatással együtt járó rehabilitációs program célja, hogy az érintettek közérdekű önkéntesként az oktatások elvégzése és a rehabilitációs foglalkoztatások befejezése után alkalmassá váljanak arra, hogy akár saját kezük munkájával biztosíthassák maguk és családjuk megélhetését. Olyan tapasztalatokra, versenyképes szaktudásra tegyenek szert, hogy visszakerülhessenek a munkaerőpiacra, esetleg saját vállalkozásba kezdjenek – hangsúlyozta a megjelentek előtt Tóth Attila, majd hozzátette, fontos, hogy az egyház kilép a templom falai közül és a partnerekkel karöltve tenni próbál az elesettekért.

A fent említett kétkezi munka a gyakorlatban annyit jelent, hogy a program résztvevőit szabásra, varrásra és egyéb kézműves tevékenységekre, valamint földműveléssel és az állattenyésztéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókra tanítják meg. A képzés végeztével ajánló levelet kapnak, mellyel az alapítvány által szerződést kötött vállalkozásoknál helyezkedhetnek el. A 2014 tavaszán záruló projekt részeként öt éves időtartamra földeket is kiosztanak, hogy a gyakorlatban is alkalmazhassák a képzésben tanultakat a rászorulók, hangzott el a tájékoztatón, ahol a város részéről jelen volt Huszárné Bacsárdi Valéria, az önkormányzat Humánerőforrás Bizottságának elnöke, Jákli Tivadar képviselő, valamint Katona Csaba alpolgármester is, aki köszöntőjében méltatta a hátrányos helyzetűeket segítő kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!