Hírek

2013.10.16. 14:45

Bodrogi Gyula szereti a közönséget

Az ország egyik legnépszerűbb művészét, Bodrogi Gyula színművészt látta vendégül Varnus Xaver orgonaművész a gyulakeszi Csigó-kastélyban.

Balla Emőke

Varnus Xaver őszi programsorozatának legutóbbi vendége Bodrogi Gyula volt, akit egy egész ország ismer és kedvel. A nemzet színészét a házigazda faggatta hétköznapi életéről, arról, hogy olyan eredeti, spontán és laza ember-e Bodrogi, mint amilyennek mutatja magát.

Varnus Xaver ezúttal a népszerű Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét faggatta életéről, szerepeiről (Fotó: Penovác Károly)

A Kossuth-díjas művész azt mondta, addig gyakorol egy-egy szerepet, míg teljesen sajátjává válik; magát alakítja a szerephez, nem a szerepet magához. Soha nem adott vissza szerepet, de az előfordult, hogy nem értett egyet a rendező elképzelésével, nem vállalta azt. Véleménye szerint a nézők a színészekért mennek színházba; szeretik, ha általuk ismert színészeket láthatnak.

Bodrogi úgy véli, csak jó közönség van. Szerencsés embernek tartja magát, a kezdetektől érezte a közönség és a közte lévő elválaszthatatlan kapcsolatot, a nézők szeretetét, rajongását. Húsz évig volt színházigazgató, utána is hívták, keresték őt. Soha nem gondolkozott azon, mit játszana szívesen, vannak-e szerepálmai, hiszen kérés nélkül is kapott feladatot. Csak megköszönni lehet ezt a Jóistennek és a szakmának, fogalmazott.

A kötetlen beszélgetésen Bodrogi mesélt nagy színhá-zi legendákról, felejthetetlen karakterekről, anekdotákat, sztorikat osztott meg a nézőkkel. Beszélt a hobbijáról, a vadászatról, arról, hogy jól főz, sőt, még egy halászléreceptet is elárult.

Ezúttal sem maradt el a közös éneklés, a nézők Bodrogival együtt énekelték a Meseautó, a Köszönöm, hogy imádott és A legtöbb ember ott hibázza el című slágereket. Varnus Xaver Bachot orgonált, ezúttal kevesebbet.

A gyulakeszi Csigó-kastély programjának következő, október 20-i fellépője a férfi-szoprán Vásáry André és a Musica Florens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!