Hírek

2013.11.18. 08:56

A diákok találkoztak a Napló főszerkesztőjével

Sümeg - A Séta programban első ízben részt vesznek a sümegi Kisfaludy gimnázium diákjai is. A tanulók a napokban a városházán Rátosi Ferenc polgármester meghívása nyomán Barták Péter főszerkesztővel találkozhattak.

Szijártó János

Rátosi Ferenc köszöntőjében arról szólt, hogy nagy lehetőséget kaptak a sümegi gyerekek, amivel élni lehet. A megyei napilap olvasói bővebben és gyakrabban találkozhatnak a Sümeggel a Kisfaludy gimnázium diákjainak írásain keresztül.

Szili Zoltán szakkörvezető tanár a sétás diákok egy csoportjával. Fotó: Szijártó János

Barták Péter főszerkesztő úgy fogalmazott, nagy öröm, amikor új résztvevőket üdvözölhet a Séta programban. Hozzátette: több mint tíz éve indította el a Pannon Lapok Társasága mindegyik napilapjában a középiskolások számára a Sétát. Majd szólt a lap működéséről, benne külön kiemelve a papíron megjelenő napilappal párhuzamosan ki-adott digitális újságot. Ezzel együtt felhívta a diákok figyelmét arra, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek környezetükre, és ha érdekes témát találnak, akkor azt írják meg és juttassák el a Napló szerkesztőségéhez. A legjobb írás szerzője aranytollat vehet át a program végén.

Szili Zoltán, a gimnázium tanára hozzátette, óriási lehetőség a Séta, hiszen fejleszti a tanulókat, akik képet adnak a városról, a gimnáziumról a diákok szemszögéből, a fiatalok látásmódja szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!