Hírek

2013.11.15. 19:09

A közösség példaképei

Veszprém – Idén négyen vehették át a megyei Prima Díjat: prof. dr. Veress Gábor, Ruttkay Gyula, Tamás Ákos és Trócsányi Gergely. A díjátadó pénteken este volt a Megyeháza Szent István termében.

Tremmer Tamás

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, Demján Sándor által 11 évvel ezelőtt útjára indított Prima Primissima mozgalom értékállóvá vált, kiteljesedett. Ezt bizonyítja, hogy a bankszféra, vállalkozók és magánszemélyek állnak támogatóként az elismerés mögé.

A megyei Prima-díjat prof. dr. Veress Gábor, Ruttkay Gyula, Tamás Ákos, valamint Trócsányi Gergely vehette át a megyeházán (Fotó: Nagy Lajos)

 

A VOSZ Veszprém Megyei Szervezete és Veszprém Megyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma idén kilencedszer hirdetette meg a Veszprém Megyei Prima Díjat, melynek közismert célja a kultúra köztünk élő, kimagasló képviselőinek, a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságoknak erkölcsi és anyagi elismerése. A díjátadó gálaestet pénteken tartották a veszprémi Megyeháza Szent István Termében.

Küzdelmes hónapok évek vannak mögöttünk, amikor stabilnak, értékállónak tűnő dolgok vesznek el. Ahhoz viszont kétség sem fér, hogy a Prima mozgalom stabil, értéket hordoz, és a jövőben is megy a maga útján, mondta köszöntőjében Perlusz László, a VOSZ ügyvezető elnöke, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának a tagja.

Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém Megyei Szervezetének elnöke arról beszélt, hogy a díjazottak a hétköznapokban lelkiismerettel teszik a dolgukat, nem számítanak elismerésre. A közösség azonban értékeli nem mindennapi teljesítményüket. Hangoztatta, már a jelölés önmagában elismerés, a díj a példaképek kiemelésével is értéket teremt.

Idén tíz jelölt közül választották ki a díjazottakat, hármat a kuratórium, egyet pedig a megye lakossága. A kuratórium döntése értelmében Magyar építészet és építőművészet kategóriában Ruttkay Gyula Ybl Miklós díjas építész; Magyar képzőművészet kategóriában Tamás Ákos porcelántervező iparművész; Magyar zeneművészet kategóriában pedig Trócsányi Gergely zenész kapta meg a megyei Prima Díjat. A közönségdíjat olvasóink szavazati alapján adták át, prof. dr. Veress Gábor, a balatonfüredi szívkórház igazgatója kapta az összes szavazat harmadát gyűjtötte be.

A díjátadó gála a hagyományoknak megfelelően nagy érdeklődés mellett zajlott. A Megyeháza Szent István Terme méltó, patetikus környezetet biztosított e rangos társadalmi eseményhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!