Hírek

2013.11.12. 19:26

Akváriumok a Tagore sétányon

Balatonfüred - A közelmúltban elindult és folyamatosan zajlik a Tagore sétányon tervezett ökológiai látogatóközpont építése.

Győrffy Árpád

Mint korábban már írtunk róla, a Balaton élővilágát bemutató létesítményt az egykori nyilvános illemhely helyén építik fel. A régi épületnek már a nyomait is eltűntették, most az alapozásnál tartanak.

 



Ott jártunkor éppen a mélyalapozás vasbeton cölöpjeit készítették. A kifúrt lyukakba betont engedtek, és beletolták a vasbeton armatúrákat (Fotó: Győrffy Árpád)



Tóth László, a projekt építésvezetője elmondta, hogy az új épület megjelenésében illeszkedik a sétány, a balatoni üdülőterület képéhez, stílusa hasonló lesz, mint az Esterházy és az Annabella strand között található üzleteké. A kétszintes, összesen 460 négyzetméter alapterületű építményben több mint harminc, különböző élőhelyeket idéző akváriumban mutatják be a Balaton élővilágát.

Lesz egy nagyobb tengeri akvárium és egy néhány négyzetméteres tó is színes Koi pontyokkal. A létesítményben megfelelő szociális helyiségeket is kialakítanak. A látogatóközpont tervezett átadási határideje 2014. április 30. A látogatóközpont mellett álló szennyvízátemelő marad a helyén, de a külső megjelenését építészetileg az új létesítmény stílusához igazítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!