Hírek

2013.11.13. 17:54

Átvállalta az állam az adósságunk egy részét

Veszprém – A hónap közepéig növekedési tervet kell készítenie a városnak, az önkormányzati törvény szerint ez nem feladatuk a településeknek, hangzott el kedden sajtótájékoztatón.

Marton Attila

Erről Nagy Piroska, független önkormányzati képviselő, a pénzügyi és költségvetési bizottság elnöke számolt be. Elmondta, az állam idén csaknem ötmilliárd forintot átvállalt már a város adósságából, a fennmaradó rész finanszírozásához a nagyobb településeknek, így Veszprémnek is készítenie kell gazdaságfejlesztési és növekedési tervet. Ez a képviselő szerint azért is problémás, mert az önkormányzati törvényben erre vonatkozó passzus nem szerepel. A helyi önkormányzatoknak a feladatfinanszírozást kell megoldaniuk, nem gazdaságfejlesztő terveket készíteni, fogalmazott Nagy Piroska, aki azt is furcsállja, hogy miközben a legrosszabbul gazdálkodó önkormányzatokat is kisegíti az állam, a devizahitelesek ügyét nem oldotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!