Hírek

2013.11.30. 19:01

Karácsonyi készülődés

Balatonalmádi – Kézműves játszóházba hívta az érdeklődőket a Németh Jánosné vezette Nők a Balatonért Egyesület balatonalmádi csoportja szombaton, a Pannónia Művelődési Házban.

Kovács Erika

Jól jártak azok, akik nem dobták ki tavaly adventi koszorúikat, mert a szervezők arra is gondoltak, hogy egy kis felfrissítéssel ismét ki lehet tenni azokat az asztalra, ajtóra, vagy elhelyezni bárhol a lakásban. Ficsórné Grósz Mónika ehhez nyújtott segítséget az ünnepi készülődésben. Akik ilyen céllal keresték fel a kézműves rendezvényt ajándékba kaptak zöldfélét, fenyőt, vagy tuját, vehettek maguknak gyertyát, meg egyéb kiegészítőket, és máris szép koszorút varázsolhattak maguknak. Amíg a felnőttek ilyesmivel foglalkoztak,a kicsiknek igazi ünnepi elfoglaltságot kínáltak, karácsonyi díszeket, a fára való függőket készíthettek el saját maguknak az apróságok, a szülők nagy örömére. Kikerült a gyerekek keze közül például söröskupakokból összeállított hóemberke, angyalka, kismanó.



- Amit a gyerek készít, az lesz a legszebb ajándék vagy dísz karácsonykor – mondták a felnőttek. Meghitt hangulatot teremtettek a szervezők azzal, hogy teával, saját sütésű, karácsonyi fűszeres mézeskaláccsal kínálták a hozzájuk betérő kicsiket és nagyokat. Megtanították őket arra is, hogyan lehet gyorsan és nem vegyszer segítségével tobozokat, gyümölcsöket ünnepi díszbe öltöztetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!