Hírek

2013.11.23. 11:01

Körözött autóval menekült a pápai férfi

Bűncselekmény miatt körözték Ausztriában azt a nagy értékű személygépkocsit, amelynek vezetője csütörtök délután Takácsi községben elmenekült a rendőri intézkedés elől.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a próbarendszámmal felszerelt autót közúti ellenőrzés keretében kívánták megállítani a Takácsiban szolgálatot ellátó pápai rendőrök. A lassítást követően azonban a sofőr hirtelen hátra menetbe kapcsolt, jobbra tekerte a kormányt, így a jármű hátuljával kifordult a menetirány szerinti jobb oldalra, majd nagy sebességgel elindult Pápa irányába. Az egyenruhások két szolgálati gépkocsival követni kezdték, végül több kilométerrel odébb sikerült megállítaniuk. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsit Ausztriában körözik.

A járművet vezető 45 éves Cs. István pápai lakost a rendőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a gépkocsit a tavalyi évben munkaadója, a 41 éves M. Lajos pápai lakos vásárolta egy olasz férfitől, ám Magyarországon forgalomba helyeztetni nem tudta, mivel az okmányirodában történt ügyintézés során fény derült arra, hogy az autó körözés hatálya alatt áll. Ezt követően az autót Cs. István tárolta lakóházának udvarában, majd 2013. november 21-én felhelyezett rá egy „P"-s rendszámot és Győrbe indult vele. A rendőri intézkedés alól azért akart kibújni, mert nem akarta, hogy az autót lefoglalják.

M. Lajost szintén gyanúsítottként hallgatták ki a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói, aki elismerte, hogy tudott a 2012 augusztusában vásárolt autó körözéséről, hiszen amiatt már 2012 októberében meghallgatták a pápai nyomozók. Ő ekkor a hatóságot félrevezette és azt állította, hogy a kocsit visszaszállíttatta Olaszországba.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a jármű körözését az osztrák hatóságok sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt azért rendelték el, mert a gépkocsit 2012 májusában egy külföldi férfi kibérelte az egyik osztrák repülőtéren és ezt követően nem szolgáltatta vissza. Az autót a Pápai Rendőrkapitányság lefoglalta.

Az eljáró hatóság M. Lajos ellen közokirat-hamisítás bűntett, Cs. István ellen pedig orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított büntetőeljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!