Hírek

2013.11.01. 09:22

Négy és fél év börtön gyújtogatásért

Veszprém – Nem sok kellett ahhoz tavaly októberben, hogy a lángok martaléka legyen 500 szarvasmarha. A gyújtogatót jogerősen négy és fél év börtönnel sújtotta a bíróság.

Mátételki András

A somlószőlősi K-Sz. György már több alkalommal gyújtogatott közvetlen környezetében, mert kíváncsi volt a tűzoltók gyorsaságára, munkájára. Házuk melléképületeit, valamint nem egyszer a padlásukat lobbantotta lángra merő érdeklődésből

Tavaly, március 25-én késő este a somlószőlősi, használaton kívüli sportöltöző tetőszerkezetét gyújtotta fel: 440 ezer forintos kár érte az önkormányzatot.

A 33 éves vádlott fél évvel később, október 20-án este felkereste a külterületen fekvő Hun-Beef Kft. telephelyét, ahol a kazalban összerakott szalmabálákat gyújtotta fel. Összesen 3500 darab, 250-300 kilós bála semmisült meg, amivel 15,7 milliós kárt okozott a kft.-nek. A férfi a szándékos gyújtogatással közveszélyt is okozott: a tűz és a füst miatt a közelben legelő ötszáz szarvasmarha volt közvetlen veszélyben. A tűz tovaterjedését a tűzoltók gyors beavatkozása akadályozta meg.

A bíróság az enyhe fokban korlátozott K-Sz. Györgynél személyiségzavart és krónikus alkoholizmust állapított meg, ami ugyanakkor nem befolyásolta, hogy felismerje tettei következményét.

Az ügy végére a Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor tanácsa tett pontot: a büntetlen előéletű férfit közveszélyokozás és rongálás bűntette miatt - halmazati büntetésül - négy és fél év börtönre ítélte, egyúttal kötelezték a károk megfizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!