Hírek

2013.11.07. 10:11

Rendőrök elől menekült az ittas sofőr

Veszprém – Ittasan vezetett augusztus elején az a férfi, aki ráadásul nem állt meg a rendőri jelzésre, gyalogosokat és kerékpárosokat veszélyeztetve száguldott Zánkán, majd letört egy vasúti sorompót; a férfi ellen vádemeléssel éltek.

Halmos György

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 38 éves férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, közúti veszélyeztetés és közlekedés biztonsága elleni bűntett, míg 28 éves élettársával szemben járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a férfi élettársa augusztus 3-án este személygépkocsijának vezetését úgy engedte át a járművezetéstől korábbi ittas vezetése miatt már eltiltott élettársának, hogy tudta, a férfi szeszes italt fogyasztott, nem képes vezetni.

A Zánkán nyaraló pár a falu felől Balatonszepezd irányába haladt, amikor a 71-es főúton a rendőrök igazoltatni akarták őket, mert gépkocsijuk nem volt megfelelően kivilágítva. A férfi sem a rendőrök szabályszerű jelzésére nem állt meg, sem akkor akkor, amikor gépkocsijukkal az autó mellé húzódtak, s a sofőrt karjelzéssel próbálták megállásra késztetni. A férfi ezután Balatonszepezdre érve megfordult, s Balatonfüred irányába menekült, miközben a rendőrautó a megkülönböztető jelzéssel továbbra is mellette haladt.

Az ittas sofőr Zánkán a község szűk, kanyarok miatt beláthatatlan utcáján sem lassított, több gyalogosnak és kerékpárosnak is félre kellett ugrania, hogy el ne gázolja el őket. A férfi ezt követően a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére, a lezárt félsorompó csapórúdját áttörve áthajtott a síneken, majd az egyik utcában megállt, s futva próbált menekülni, azonban a rendőrök elfogták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!