Hírek

2013.11.13. 21:03

Véget ért a vasúti helyreállítás

Márkó – A megcsúszott vasúti töltést helyreállították, a forgalom megindulhatott a Veszprém – Herend közötti szakaszon is.

Tremmer Tamás

A Budapest–Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon Márkó határában évek óta probléma volt a pályaszakasszal, a 6-8 méter magasan haladó töltésen nagyobb esőzés esetén felázik, megcsúszik. Ez történt október 4-én reggel is, ezért a vasúti forgalmat leállították, Veszprém és Herend között vonatpótló autóbuszok közlekedtek. A helyreállítás rendben lezajlott, a vasúttársaság a betervezett munkálatokat elvégezte, tájékoztatta lapunkat a MÁV Zrt.

A vágány ideiglenes forgalomba helyezése november 10-én 20 kilométeres óránkénti sebességgel megtörtént. A pályasebességre történő emelés ütemesen, 20-40 kilométeres lépcsőkben, a vágánymérési adatok függvényében történik. Az óránkénti száz kilométeres sebességet várhatóan januárban vezeti be a szakaszon.

A helyreállítás költsége 400 millió forint volt, amit a társaság már korábban betervezett. Itt az átszállásos vágányzár befejeződött, ugyanakkor a MÁV arról tájékoztatott, hogy november 18-án 18,30 órától másnap 9,20 óráig a Herend-Kislőd vasútvonalon végzett karbantartási munkák miatt több vonat menetrendje módosul, illetve Veszprém és Ajka között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!