Hírek

2013.11.26. 14:05

Helyreállítják a tavaszi földcsuszamlás okozta károkat Balatonalmádiban

Balatonalmádi - December 15-ig elkészülnek a tervek a 71-es út feletti szakaszon az áprilisi esőzések miatt megcsúszott, illetve beszakadt útszakasz helyrehozatalára - tájékoztatott az önkormányzat településfejlesztési osztályának vezetője.

Halmos György

A Panoráma sétány mintegy tíz méteres szakaszon hosszában megrepedt, pénzt nyertek a munkára (Fotó: Stiger Ádám)

Zana András érdeklődésünkre elmondta, hogy a tervek elkészülte után kiírják a közbeszerzési eljárást, várhatóan tavasszal elkezdődnek a munkálatok. Mint azt áprilisban olvasónk jelzése alapján megírtuk, a tavaszi esőzések miatt két szakaszon földcsuszamlás és támfalbomlás alakult ki a káptalanfüredi városrészben, ami életveszélyes helyzetet nem okozott, de a forgalmat bizonyos mértékig korlátozni kellett. A Panoráma sétány körülbelül tíz méteres szakaszon hosszában megrepedt. A problémát az önkormányzat ellenőrei is észlelték, sőt megállapították, hogy a Panoráma sétány mellett a Perem utca 71-es út feletti részén található néhány teleknél is észlelhetőek az esőzések miatt jelentkezett csúszások. A Perem utca problémája inkább a 71-es utat, illetve néhány telek hátsó részét érinti. Zana András szólt arról, hogy a Panoráma sétány rendbe tételére húszmilliós, a külterületi szakaszra pedig hatvanmilliós forráshoz jutott az önkormányzat.

A Perem utca érintett szakaszán a munkálatok miatt a 71-es út forgalmát elterelik, lezárásokra lehet számítani. A helyreállítás még az idegenforgalmi szezon előtt befejeződik, amennyiben csúsznának, akkor valószínűleg ideiglenesen befejezik a munkát, majd ősszel folytatják azt, ugyanis a nyári időszakban a rendkívül zsúfolt 71-es úton a forgalomkorlátozás óriási dugót okozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!