Hírek

2013.12.01. 13:15

Lovagrendek nagymesterei találkoztak Sümegen

A keresztény értékrend mentén működő, a szegények segítésért dolgozó öt lovagrend nagymesterei találkoztak a hétvégén Sümegen. Jutalmazták a munkáikat segítőket, lovagtermet avattak.

Tóth B. Zsuzsa

A lovagrendek évek óta támogatják a várost és a térséget, most azonban nem csak ajándékokkal érkeztek. A Polgármesteri Hivatalban Rátosi Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a rendek rendszeresen anyagi és erkölcsi támogatásbar részesítik a várost.

- Nemes feladatot látnak el, példát adnak arról, hogy jó támogatni a rászorulókat. Az emberek alapvetően jók, csak fel kell hívni a figyelmüket, hogy azok mellé álljanak, akik nélkülöznek. Ma azokat jutalmazzuk, akik ebben segítséget nyújtanak - mondta a polgármester, az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend magyarországi vezetője és komturja.

Klaus Blos a lovagrend nagymestere beszédében elismerő szavakkal szólt mindazokról, akik segítenek az adományok szétosztásában, valamint hírt adnak a lovagrendek tevékenységéről.

Dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester a képviselő-testület nevében mondott hálát és méltányolta a lovagrendek törekvését, amellyel egyben éltetik is a történelmi hagyományt.

Öt lovagrend képviselői találkoztak szombaton Sümegen. A programon érdemkereszt kitüntetéseket adtak át, a képen Rátosi Ferenc polgármester segítségét méltatja Klaus Blos az Ordo Militaris Teutonicus lovagrend nagymestere (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Az eseményen érdemkereszt kitüntetést kapott Nagy József kanonok, Barták Péter, a Napló főszerkesztője, Magyar Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportjának vezetője: Horváth Béla, Kulcsár Zoltán vállalkozó, valamint a helyi médiát képviselő Tisler Anna újságíró és Kovács Mihály operatőr. A nagymester külön kitüntette tevékenységéért Rátosi Ferenc polgármestert, akinek segítségére, mint mondta, folyamatosan számíthatnak a lovagrendek.

A találkozón részt vettek a Szent László Rend Egyesület, a Griff Lovagrend, a Templomos Lovagrend és a Szent Mihály Arkangyal Lovagrend képviselői, akik a programot a Ferences Kegytemplomban koncerttel folytatták. Roman Mikola hegedűművész és Matsunaga Minami zongoraművész valamint a Sotto Voce énekegyüttes lépett fel, a Püspöki Palotában pedig az öt nagymester termét és kiállítását avatták fel. A termet Nagy József kanonok áldotta meg.

A programok hétfőn az adományok átadásával folytatódnak a sümegi óvodában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!