Hírek

2013.12.21. 10:53

Megnő a forgalom

Veszprém megye - Az előrejelzés szerint cudar téli idő nem várható az elkövetkezendő napokban, az ünnep miatt nagyobb forgalom annál inkább. Vezessenek óvatosan!

Tremmer Tamás

A következő napokban, illetve a karácsonyi ünnepek alatt a legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján nem várható nagyobb havazás vagy rendkívüli téli időjárási helyzet. Ugyanakkor ónos esőre és szitálásra, hószállingózásra, zúzmaraképződésre, deresedésre és páralecsapódásra is számíthatnak a közlekedők, illetve többször is ködös idő várható. Tehát a havazástól eltekintve időszakosan, akár nagyon rövid idő alatt is télies útviszonyok alakulhatnak ki, mivel a következő héten is fagypont körüli hőmérséklet várható. Minderre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője hívta fel a figyelmet.

Arra kérik a közlekedőket, hogy a következő napokban a várhatóan nagyobb ünnepi forgalom miatt fokozott óvatossággal vezessenek, mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és tartsák be a követési távolságot!

A közútkezelő az ünnepek alatt is 24 órás szolgálatot lát el. A folyamatos munkavégzésük ellenére időszakosan kialakulhatnak síkosabb útszakaszok, főleg a magasabban fekvő területeken, erdősávoknál, árnyékos helyeken, felüljárókon, hidakon, ezért kérik, hogy ezeken a területeken még óvatosabban közlekedjenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!