Hírek

2013.12.23. 18:30

Visszafogott forgalom

A szállodák foglaltsága szerint az emberek többsége továbbra is otthon szeret karácsonyozni.

Győrffy Árpád

Több helyen is elmondták, a karácsony csak az alapozást jelenti a két ünnep közötti és a szilveszteri nagyobb forgalomhoz. A Veszprémi Turisztikai Egyesület tagszálláshelyei közül három fogad vendéget karácsonykor is, a többiek a nem igazán jelentős forgalom miatt néhány nap szünetet tartanak.

Ezzel persze a dolgozóknak is kedvezni szeretnének, hogy az ünnepet a családjukkal tölthessék, tudtuk meg Neubauer Sándorné elnöktől. Saját szállodájuk, a Villa Medici is zárva lesz, de még az egyébként nyitva tartó Betekints Hotel is szünetelteti az étterem szolgáltatásait 24-én, az Árpád panzió pedig karácsony egészén csak a szállóvendégeket fogadja. Hasonlóan működik a Gizella Hotel is ahol az étterem december 24-én és 25-én lesz zárva. A hotel vezetője, Kovács Győző elmondta, hogy az alacsony forgalom miatt közvetlen üzleti haszna nem igazán lesz a szálloda karácsonyi nyitva tartásának, de vannak olyan törzsvendégeik, akik korábban is náluk töltötték ezeket a napokat, és ezt a lehetőséget most is biztosítani akarják számukra.

 

A cseszneki Erzsébet Vendégház is csak negyedházzal működik karácsonykor. Borda Erzsébet, a vendégház vezetője még a tavalyinál is kisebb érdeklődést tapasztalt. Ennek ellenére ők is feldíszített fenyőfával, ünnepi díszben várják a vendégeket, akik ilyenkor bakonyi sétákkal, eplényi síeléssel töltik az idejüket. A visszafogott forgalom csak az ünnepek elejére szól, december 26-tól január 2-ig minden szobájukban vendég lesz.

Egyharmadosnál jobb foglaltsággal számolnak a karácsonyi napokon a tapolcai Hotel Pelionban is, de az ünnep után itt is megjelenik a nagyobb vendégsereg, tudtuk meg Szabó Péter értékesítési asszisztenstől. A teljes kapacitással, minden szolgáltatással működő wellness szállodában december 27-29. közötti időszakban száz százalékos lesz a szobák kihasználtsága, és szilveszterkor is hasonló foglaltságra számítanak.

A badacsonyi Hotel Bonvinoban is jobb volt a tavalyi karácsonyi forgalom az idén várhatónál, annak ellenére, hogy Nagy Miklós, a szálloda vezetője így is közel 50 százalékos töltöttséggel számol. A házat ők is karácsonyi díszbe öltöztették, a vendégeket a közös koccintás után borral, finom süteményekkel ajándékozzák meg szentestén. Lesz túra is a hegy tetejére, közben néhány pincét is útba ejtenek. Az igazi vendégrohamot Badacsonyban is, akárcsak megyeszerte, a karácsony utáni napoktól várják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!