Hírek

2014.01.22. 16:29

Kikerülhet a csődeljárás alól a Pápai Hús

Pápa - Egyetlen napirendi pontot tárgyalt szerdán délután a város képviselő-testülete. A Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft.-vel kapcsolatos döntést zárt ülésen hozták meg a képviselők.

Nagy Imre

– A decemberi kormányhatározat egy eljárásrendet határozott meg számunkra, amivel lehetővé válik a pápai húsipari tevékenység fenntartása, folytatása. Az első lépés, hogy a kft. hitelkérelmet nyújtson be a Magyar Fejlesztési Bankhoz. A testület most arról döntött, hogy felhatalmazza a polgármestert, hogy a társaság taggyűlésén szavazatával támogassa a hitelkérelem benyújtását – mondta el az ülést követő sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester. A testület szerdai ülésén a Pápai Városfejlesztő Társaság taggyűléseként is működött, annak képviseletében szintén felhatalmazta a polgármestert.

– A kérelem arról szól, hogy egy, a Magyar Nemzeti Bank által is elfogadott értékbecslés szerint hárommilliárd-hatszázhatvanhétmillió forintért a csomagoló kft. vásárolja meg a Pápai Hús 1913 Kft. központi telephelyét, a gépeket, berendezéseket, a márkaneveket, mindazokat a vagyonelemeket, amik a tevékenység folytatásához feltétlenül szükségesek, illetve további ötszázmillió forint forgóeszköz-hitelkérelem is szerepel benne. Ez a működés beindításához szükséges.

A tulajdonos pápai önkormányzat kifejezte abbeli szándékát is, hogy a sikeres ügyletet követően kész arra, hogy beruházásokra, a kapacitások hosszú távú fenntartása érdekében kettőszáz-millió forint összegű forrást biztosít a kft. részére. Egyúttal a testület elismeréssel nyugtázta, hogy 2014. január 16-án sikeres csődegyezségi tárgyalás zajlott a társaságnál, ahol az ötven százalékot meghaladó ajánlatot a hitelezők elfogadták.

A vezetés arra számít, hogy a csődeljárás január végén, február elején lezárul, innentől kezdve a Pápai Hús 1913 Kft. a többi piaci szereplőhöz hasonló feltételek mellett folytathatja a tevékenységét – mondta a város polgármestere. A határozati javaslatot a testület egyhangú igennel szavazta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!