Hírek

2014.01.15. 16:23

Megyei vélemények az ellenzéki összefogásról

Azok álltak össze, akik tönkretették az országot. Abszolút hiteltelenek, reagáltak a megyei pártvezetők a kedden bejelentett ellenzéki összefogásra, miszerint közös listán indul a baloldali ellenzék a parlamenti választáson.

Balla Emőke

- Azok álltak össze, akik tönkretették, eladósították az országot, mondta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke. - Ez egy új Gyurcsány-koalíció, ismételten egy új Gyurcsány-korszak kezdődik. Semmi nem változott a baloldalon. Nem tudtak valódi miniszterelnök-jelöltet állítani, ezért Gyurcsány Ferenc magának  vindikálja ezt a szerepet. A Gyurcsány-korszak idején tizenötször emelték meg a rezsit - háromszorosára a gáz és kétszeresére a villamosenergia árát -, elvettek egyhavi nyugdíjat, egyhavi munkabért, elvettek egyévnyi gyest a kisgyermekes édesanyáktól, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt. Sokan elfelejtkeznek a vizitdíjról, amit népszavazással lehetett eltörölni. Ez vár ránk, ha a Gyurcsány-korszak tér vissza. Ezért kell összefognunk, hogy ez ismételten ne történjen meg.

- Számunkra egyértelmű volt, amikor a DK kivált az MSZP-ből, hogy ez csak stratégai, idő kérdése, mikor állnak újra össze - közölte Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke. - Várható volt, hogy aki bármelyiket választja, mindegyiket megkapja. Teljesen hiteltelen ez a választási szövetség, tagjai csakis azért álltak össze, hogy meg tudják kaparintani a hatalmat. Azok, akik az LMP korábbi tagjaiként a Bajnai-kormány ellen kampányoltak, a hatalom megszerzéséért képesek voltak magukkal is szembe menni. Tényeken alapul, hogy Gyurcsány eladósította az országot, Bajnai és Mesterházy részt vett ebben a kormányban, közösen tették tönkre az országot, a Fidesz bűne pedig, hogy bár azt ígérte, lesz elszámoltatás az elmúlt nyolc évért, a balliberális kormányzás miatt, mégsem történt meg. Fodor Gábor is csatlakozott a szövetséghez, vele az SZDSZ térne vissza. Abszolút hiteltelenek, az ellenzéki összefogás pedig csúsztatás; a Jobbik semmilyen formában nem hajlandó sem a jelenben, sem a jövőben összefogni velük. A Fidesz jelszava, hogy „Csak a Fidesz”, az álbaloldalnak az lehetne a jelszava: „Csak a hatalom”, ezzel szemben a Jobbik egy alternatívát kínál, jelszava: „Csak a nemzet”.

- Jórészt ugyanazok álltak össze, akik eladósították és függőségbe taszították az országot, a lakosokat devizahitel csapdába kergették – kommentálta a hírt Gerstmár Ferenc, az LMP választmányának tagja, veszprémi önkormányzati képviselő. - Nekik köszönhető a Fidesz 2010-es kétharmada és a szélsőjobb megerősödése. Az ellenzéki összefogás elmúlt egy, másfél éve leginkább egy folytatásos teleregényhez volt hasonlítható. A végeredmény sem túl vidám, mert az összefogás távolítja a kormányváltást, amire szükség lenne. Bajnai Gordon korszakváltásról beszélt 2012-ben, az LMP azt mondta, aki Bajnait választja, megkapja Gyurcsányt is, ez most beigazolódik. Az LMP azoknak kínál alternatívát, akik továbbra sem kérnek Gyurcsányból és Bajnaiból, de elegük van a Fidesz által vezetett nemzeti cinizmus rendszeréből. Fenn kívánjuk tartani a reményt, hogy meg lehet szakítani ezt a körforgást, ami a két nagy pólus eddigi politikáját jellemezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!