Hírek

2014.01.26. 21:33

Nekem tetszik

Biztos van olyan olvasónk, aki már unja a disznóvágásokról szóló tudósításokat.

Győrffy Árpád

Bevallom, néha én is szívesebben mennék más programra. Mégis megvédem ezt az újraélesztett divatot, mert azt látom, fontos eseménye a közösségi életnek. Igaz, vannak települések, ahol inkább csak kirakat, közpénzből, profik végzik el a munka nagy részét, hogy legyen jó program, egy kis ingyencirkusz, aminek örülnek az emberek. S ha egyesekben ott is buzog a tettrekészség, az ilyen helyeken nem nagyon van lehetőséget a valódi, egyenrangú közösségi munkára, fogyasztóként és legfeljebb segéderőként számítanak az emberekre.

Szerencsére többségben vannak azok a helyek, ahol sok ember talál igazi cselekvési lehetőséget. Az ilyen helyzetekben lehet igazán megtudni, kire lehet számítani, kinek vannak jó ötletei, ki az, aki a sajátja mellett a másik véleményét is fontosnak tartja.

Kiderül az is, ki mit vár el a „társadalmi munkáért”, elég-e neki az, hogy mindenki hálás a másiknak a kellemes prog- ramért, a közös munkáért, szórakozásért. Szerintem minél több ilyen programra van szükség, mert akkor az élet más ügyeiben is jobban tudjuk majd, mit várhatunk a másiktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!