Hírek

2014.01.31. 16:00

Bemutatták Veszprém megyei jelöltjeiket a Szociáldemokraták

Parlamenti bejutásra is esélyesnek tartja a Szociáldemokratákat Schmuck Andor elnök, aki pénteken a megyeszékhelyen ismertette a párt programját, s mutatta be a Veszprém megyei országgyűlési képviselőjelölteket.

Szabó Péter Dániel

Schmuck Andor mellett Fenyvesi Andrea és Török Mónika jelöltek (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A demokrácia ünnepén, az országgyűlési választásokon önállóan képviselteti magát mind a párt, amely mind a 106 választókerületben állít egyéni jelölteket, s a február közepén esedékes kongresszuson miniszterelnök-jelöltet is állít, jelentette be pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján Schmuck Andor. A párt elnöke hozzátette, mindehhez az vezetett, hogy a baloldalon nem valósult meg az általunk javasolt értékalapú együttműködés.

- Alternatív baloldali hang szeretnénk lenni a választásokon. A szépkorúak érdekképviselete mellett más irányba is nyitottunk. Mindezt a közelmúltban elkészült 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás című programunkban össze is foglaltuk. A lényege, hogy tisztességes béreket, biztos otthont és megélhetést szeretnénk biztosítani az embereknek, köztük természetesen a nyugdíjasoknak is, hiszen ahol nem jó idősnek lenni, ott fiatalnak lenni nem érdemes - szögezte le Schmuck Andor, aki a felnőttoktatást, egyebek mellett az idegen nyelvek tanulását is kiemelten fontosnak tartja.

A pártelnök bemutatta a Szociáldemokraták Veszprém megyei jelöltjeit is. Az 1-es számú egyéni választókerületben (Veszprém) Fenyvesi Andrea, a 2-esben (Balatonfüred, Várpalota) Török Mónika, a 3-asban (Ajka, Tapolca) Tóth Tibor, míg a 4-esben (Pápa) Nagy Jánost indítja a párt. A sajtó jelenlétében a jelöltek aláírták azt a politikai megállapodást, amely egyebek mellett azt is garantálja, hogy nem használnak fel közpénzt a kampányukban.

Schmuck Andor a Napló kérdésére elmondta, alapvető céljuk, hogy 20 év után a szociáldemokráciát visszahozzák a politika színpadára, s minden feltétel adott ahhoz Magyarországon, hogy akár a Parlamentbe is bejussanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!