Hírek

2014.01.03. 15:13

Trombitaverseny öt megye diákjaival

Veszprém – Regionális trombitaversenyt rendeztek a közelmúltban a Csermák Antal Zeneiskolában. A tizenegyedik alkalommal megtartott megmérettetésen a Dunántúl öt megyéjének 17 zeneiskolájából összesen negyvenegyen vettek részt.

Marton Attila

A versenyzők négy korcsoportban, hattól tizennyolc éves korig mérték össze tudásukat. A produkciókat egy művésztanárokból álló háromtagú zsűri – elnöke Simai László, a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, tagjai Horváth László, a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és Kiss András, a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai – értékelte. A versenyen több Veszprém megyei diák is sikeresen szerepelt.

Az első korcsoportban a várpalotai Szűcs Gellért Zsombor nívódíjat (tanára Hergovics János), míg a devecseri Boldizsár Bíborka (tanára Ormándlaky Péter), a pápai Csatlós Jácinta (tanára Lakner Norbert), valamint a tapolcai zeneiskola növendéke, Haga Réka (tanár: Péni Béla) egyaránt arany fokozatot ért el.

A második korcsoportból nívódíjat nyert a balatonfüredi zeneiskola trombitása, Kecskeméti Nándor (tanára Rojtos Norbert), a veszprémi Lázár Bence (felkészítője Tari István) pedig arany minősítést érdemelt ki. A negyedik korcsoportban Simon Zsófia, a balatonfüredi zenede növendéke szerzett arany fokozatot (tanára Rojtos Norbert).

Lázár Bence veszprémi versenyző arany minősítésben részesült a trombitaversenyen Fotó: Csermák Antal Zeneiskola

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!