Hírek

2014.06.26. 12:05

Elhunyt Beéry Iván radiológus főorvos

Beéry Iván radiológus főorvos gyors lefolyású, súlyos betegség következtében, életének 66 évében, 2014. június tizennegyedikén, családja körében meghalt. Iván távozása földi létünkből váratlanul ért mindenkit.

Életében viszont nem voltak váratlan dolgok. Iván megbízható és dolgos, szakmáját jól ismerő ember volt. Sebészként kezdte, de hamar rögönyös lett. Még a régi iskola tanítványaként mindenhez értett, nagyon jó gyógyító ösztönnel rendelkezett. Minden új vizsgálati módszert megtanult, mert mint a jó pap, a jó orvos is holtig tanul, és a röntgenben volt mit tanulni. Egyszerre gyorsan és nyugodtan dolgozott. Pontosan tudta, hogy mikor kell igent és mikor nemet mondani, és azt is, hogy mikor kevés az emberi tudás a jó döntéshez. Mert a döntéshozásnál életekről volt szó. Iván segítőkész és önfel-áldozó ember volt.

A legutolsó leletét április 24-én írta. Május végén a fiai elmesélték, hogy valaki hozott egy röntgenvizsgálatot tartalmazó CD-t, hogy Iván szakértse meg. A feladattól, bár súlyos betegen, de újra felcsillant a szeme. Igazi orvoslélek volt. Úgy tudott gyógyítani, hogy közben az ember lelke is meggyógyult. Különös tehetséggel karolta fel a gyengéket és az elesetteket. Egyszerűen, természetesen, nyíltan fordult mindenki felé.

Iván hűséges, hittel teli ember volt. Tudtuk, hogy a családjáért mindent megtesz. Családját, fiait nagyon szerette, akármilyen nehéz helyzetbe kerültek, mindig megingás nélkül melléjük állt, és ők tudták, apuskától minden segítséget megkapnak. Csodáltuk erejét, megingathatatlan hitét, ami ránk, munkatársaira is kisugárzott. És ez a hit, amivel mindig, mindenhol segített, soha nem vész el itt maradt nekünk. Ránk hagyta az erős tudást, hogy kell és lehet, hogy képesek vagyunk segíteni másoknak. Mert mi is tudjuk: aki hisz énbennem, az nem hal meg soha .

Iván, Isten nyugosztaljon! A megyei kórházi dolgozók nevében:

Rácz Jenő

főigazgató,

Szántó Tamás

főorvos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!