Hírek

2014.07.08. 16:00

Gondoskodnak a tér jó vízelvezetéséről Pápán

Pápa - A Fő térrel összefüggésben több más beruházás is megvalósul a városban. Csütörtökön a Szent István út, illetve a tér csapadékvíz elvezetésének kiépítése kezdődött meg.

Nagy Imre

A beruházást az indokolta, hogy a burkolt tér vízelvezetéséről megfelelően, legalább két irányban kell gondoskodni. Az egyik már kiépült: a Gróf úton, a váristálló mellett a Tapolcába vezeti a vizet. – A most elkezdett a Tízes malom környékén csatlakozik a Tapolcába. A csatorna a Fő tér szélétől 139 méter hosszan épül, 2,5-3 méteres mélységben. Építése régészeti felügyelet mellett zajlik, és még szeptemberre elkészülhet a csatorna. Az útburkolatot is helyreállítja a kivitelező.

Javában zajlanak a csatornázási munkák a város területén. Fotó: Nagy Imre

A projekt 54 millió forintos, ebből tíz százalék az önrész – fogalmazott a helyszínen Áldozó Tamás polgármester. Molnár István városfejlesztési osztályvezető hozzátette: – Hatvan centiméter átmérőjű, zárt csapadékcsatorna épül, a környező utcákból erre kötnek rá. A kivitelezés során a Szent István úton egy-egy sávon lehet közlekedni, de egyszerre csak akkora szakaszt bontanak és építenek, amekkorával egy nap alatt végeznek. . A közbeszerzésen nyertes kivitelező augusztus végére vállalta a befejezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!