Hírek

2014.07.31. 16:55

Nyáron is szükség van a véradókra

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 65 helyszínen várják a véradókat.

Varga Domokos Péter

Erről Baráth Gábor, a Vöröskereszt megyei igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket. Elmondta, a nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre.

Fontos, hogy a következő hetekben minél többen vegyenek részt az országszerte szervezett véradásokon. A megyében július 28. és augusztus 31. között 65 helyszínen szervez véradást a  Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet segítve a véradók hatékony megszólítását „Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt” elnevezéssel országos kampányt is indít.

A Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron is várja a véradókat a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok közelében is. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi megyei véradóhelyszínek és időpontok az innterneten a „veradas” hívószót beírva megtalálhatók, valamint a legnagyobb közösségi portálon is megtekinthető,

A Vöröskereszt megyei szervezete a kánikulai napokon plusz folyadékot biztosít a véradók számára. Baráth Gábor ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a véradáshoz az alábbi iratok szükségesek: TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya. Véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!