Hírek

2014.07.08. 15:25

Óvodások és kisiskolások jártak az ajkai rendőrségen

Ajka - Táborozó kisgyermekek látogatták meg az Ajkai Rendőr- kapitányságot kedden délután.

Penk Tímea

Szélessy Péter és Király Zoltán edzők vitték el a széki focitáborba járó óvodásokat és kisiskolásokat a rendőrségre, hogy érdekesebbé tegyék a programokat. Személyes ismeretség útján merült fel az ötlet, hogy a gyerekek betekintést kaphassanak a rendőrség munkájába. A tábor mindhárom turnusának, azaz közel hetven gyereknek adatott meg a lehetőség, hogy látogatást tegyen az ajkai kapitányságon.

A rendőrség bűn- és bal- eset-megelőzési előadója, illetve áldozatvédelmi referense, Simon László rendőr őrmester fogadta a vendégeket. A fogda megtekintése után a közlekedés alapvető szabályairól, a legfontosabb baleset-megelőzési tudnivalókról beszélgetett az őrmester a kicsikkel, érintve a gyalogos, a kerékpáros és az autós közlekedést is.

Simon László rendőr őrmester a bilincset is megmutatta. Fotó: Penk Tímea

Az előadó különös figyelmet szentelt annak, hogy az autóban mindig kössék be a biztonsági övet, illetve az úttestre kigurult labda után soha ne fussanak ki, hiszen a játék pótolható. Két videót is megnéztek a vendégek arról, hogy miként viselkedjenek, ha szem elől vesztik szüleiket vagy kísérőiket nagyáruházban vagy játszótéren, illetve ha egyedül vannak otthon, akkor idegent ne engedjenek a lakásba és telefonon se adjanak felvilágosítást.

Simon László megmutatta a fegyverét, a bilincset pedig körbe is adta, amit lelkesen próbálgattak a gyerekek. A legnagyobb érdekességnek a rend- őrségi készenléti ruha megtekintése bizonyult, hiszen azt fel is próbálhatták a kis táborozók. Az edzők érdekes és hasznos programnak tartották a másfél órás rendőrségi látogatást, és bíznak abban, hogy a focizáson kívül maradandó élményekkel mennek haza a gyerekek a rendőrségi kirándulásról is, szükség esetén pedig eszükbe jutnak az őrmester által közvetített bűn- és baleset-megelőzési tudnivalók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!