Hírek

2014.08.13. 14:35

Áder János köztársasági elnök felesége Zánkán

Híres vendégek látogatták meg szerdán a zánkai Erzsébet-táborban nyaraló fiatalokat. A volt úttörőtáborban jelentős részt hátrányos helyzetű gyermekek üdülnek.

Horváth Gábor

Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, valamint két híres sportoló, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán, valamint Szász Kitti labdarúgó freestyle világbajnok látogatta meg a Zánkán üdülő fiatalokat.

Herczegh Anita a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból érkezett gyermekek vendége volt. - Évek óta tart az intézménnyel a kapcsolat, amely speciális. Az alapító Böjte Csabával annak idején tettünk egy körutat, amely során több otthont is meglátogattunk. A Szent Anna Otthonban van két jelképes keresztgyermekünk is. A célunk az, hogy emlékezetes nyaralást, feledhetetlen élményt nyújtsunk a fiataloknak – nyilatkozta Anita asszony, aki kiemelte: a családjuktól különböző okok miatt különélő, otthonba került gyermekek számára nagyon fontos, hogy ilyen kikapcsolódási lehetőségekhez jussanak.

A zánkai táborban ezen a héten az erdélyiek mellett hazai sportoló fiatalok is pihennek. Az ő nyaralásuk jutalom volt, a kis iskolák diáksportversenyeinek országos döntőin elért jó helyezés díja. Köztük is több hátrányos helyzetű gyermek akad. A gyerekek a tábor egyik programjaként hallgathatták meg Szécsi Zoltán és Szász Kitti élménybeszámolóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!