Hírek

2014.09.04. 14:34

Szobafestő Guiness-rekord kísérlete kettes létrával

Különleges Guiness-rekord felállítására készül pénteken Sárközi István, a szobafestő egy kettes létrán gyalogol tíz kilométert Nádasladányból Ősin keresztül Várpalotára.

Szabó Péter Dániel

Három esztendővel ezelőtt biliárdozás közben jött az ötlet, hogy hosszabb távon is sétálna a munka közben használt kettes létrával a Puding becenévre hallgató fiatalember. A barátai közül akadt, aki biztatta, más csak mosolyogva legyintett a tervet hallva. A gondolatot azonban tettek követték, az elmúlt években az Ősi-Várpalota és a Berhida-Várpalota távot is teljesítette már ily módon Sárközi István, aki ezúttal minden eddiginél hosszabb útra vállalkozik.

Fotó: Szabó Péter Dániel

Csütörtök este nyolc órakor Nádasladányból indul, hogy Ősi érintésével péntek délutánra Várpalotára érjen. Több mint tíz kilométeres útját a barátok, szurkolók mellett egészségügyi személyzet, valamint a Guiness rekordok könyve hitelesítő munkatársa is végig követi, hiszen Puding nem mindennapi tettével világrekordot állítana fel. Persze ehhez szigorú szabályokat kell betartani. Egész éjjel és pénteken napközben is úton lesz, óránként mindössze öt percnyi pihenő engedélyezett. 55 percet a létrán kellett töltenie, s folyamatosan haladnia, ami fizikailag is igen megterhelő feladat.

– Felkészülni inkább lelkileg kell a megpróbáltatásokra, hiszen fejben dől el a siker. Munka közben ugyan sokat használom a létrát, de külön edzéseket nem folytattam, furcsán is néztek volna rám az emberek, ha kettes létrával sétáltam volna le a piacra – mondta el lapunknak István, akit barátnője, Klaudia is mindenben támogat.

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tervek szerint pénteken délután négy és hat óra között ér majd be Várpalota központjába, a hivatalos célvonal a Kossuth Lajos utca és a Szent Imre utca kereszteződésénél lesz, ám ígérete szerint még felsétál majd a Thury-vár mögött zajló Várpalotai napok programjaira is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!