Hírek

2014.10.03. 12:25

Átadták az új utakat

Új utakat adtak át pénteken a 8-as főút mentén. Több mint tizenkét kilométernyi mellékút újult meg a térségben.

Penk Tímea

Devecser és Sümeg között, Nemeshany, Káptalanfa és Gyepűkaján, valamint Devecser és Pápa között, illetve Padragkút és a devecseri állomáshoz vezető mellékutakat hozták rendbe. A négy útszakasz ünnepélyes átadását pénteken tartották a Devecsert és Pápát összekötő úton.

Kovács Zoltán,Toldi Tamás és Fekete János új utakat avatott (Fotó: Penk Tímea)

Toldi Tamás, Devecser polgármestere örömmel fogadta a jó minőségben megépített utakat, és megköszönte a közreműködők résztvételét. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a megyében zajló kétéves program részeként újították meg ezeket az utakat, amelyek haszonélvezői az itt élő emberek. A program Lasztovicza Jenőnek, a megyei közgyűlés elnökének a közreműködésével indult. Az államtitkár térképen mutatta be a megyében zajló több mint tízmilliárd forintos újfelújítási projektet. A rendezvényen Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója ismertette a munkálatok műszaki adatait. Elhangzott, hogy a mellékutak rendbetétele magában foglalta buszöblök és peronjaik felújítását, ároktisztítást és hídrekonstrukciót is. A devecseri csomópontot prizmákkal is ellátták.

Kovács Zoltán lapunknak elmondta, hogy harminc éve nem volt ilyen nagy volumenű útfelújítási program a megyében. A Devecser és Pápa közötti út balesetmegelőzési célokat is szolgál a 8-as út irányába közlekedőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!