Hírek

2015.01.28. 16:58

A Kúria dönt az akarattyai gyilkosról

Változatlanul hagyta a Győri Ítélőtábla szerdán a Veszprémi Törvényszék ítéletét, amit az akarattyai gyilkosság ügyében hozott. A döntés ellen 2012 áprilisában Balatonakarattyán történt többszörös emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt férfi fellebbezett, ezért az ügy a Kúrián folytatódik.

Kovács Erika

Korábban megírtuk:  a gyilkossággal vádolt férfi  2011 augusztusában szabadult a börtönből, megkereste volt élettárását 2012. április 2-án. Ott találta a nőt egy férfi ismerősével, és féltékenységből mindkettejüket bántalmazta, amibe belehaltak. A házban hagyott egy magatehetetlen idős, 91 éves asszonyt, aki az ellátatlanság miatt később meghalt. A vádlott egy név nélküli levelet hagyott hátra, amelyben tettét  elismerte. A házból magával vitte élettársa autóját, pénzt, bankkártyát, mobiltelefont. Két nappal később Budapesten egy barátját arra kérte, tegyen bejelentést arról, hogy a házban idős asszony van. A vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, kifosztás bűntettével, folytatólagosan kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének kísérletével, jármű önkényes elvételével, valamint kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja az ügyészség, mint visszaesőt.

A Veszprémi Törvényszék első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, mint visszaesőt, ezen felül emberölés, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés, jármű önkényes elvétele és csalás miatt. Legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra. Győrben az ítélőtábla az ítéletet helyben hagyta, de az egyik, korábban nem minősített gyilkosságot különös kegyetlenségnek minősítette, ezen felül külön büntetési elemként határozta meg a bankkártya elvitelét és a rajta levő összeg felhasználását.  A vádlott Veszprémben is azt mondta, hogy nem volt beszámítható, amit a bíróság nem fogadott el. Az ítélet ellen a vádlott fellebbezett, ezért ügyében a Kúria dönt, addig előzetes letartóztatásban marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!