Hírek

2015.05.19. 11:02

41-szer hívták a tűzoltókat az elmúlt héten Veszprém megyében

Veszprém megyében az elmúlt héten 41 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 26 esetben vonultak műszaki mentésre és 8 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 7 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Két személyautó ütközött Devecser és Noszlop között, május 18-án, délelőtt. A balesetben ketten súlyosan megsérültek, őket az ajkai tűzoltók szabadították ki a roncsból. A műszaki mentés és a forgalmi akadály megszüntetése teljes útzár mellett zajlott.

Egy telken belüli gázcsonknak hajtott egy gépkocsi, Veszprémben, az Aulich utcában, május 11-én délelőtt, melynek következtében a gázcsonk megsérült, és gáz került a szabadba. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és Székesfehérvárról a mobil labort is. A tűzoltók a megtört gázcsonkot összenyomták, azonban a szivárgást a gázszolgáltató munkatársai tudták megszüntetni. Személyi sérülés nem történt.

Egy ipari területen lévő gázcsonknak tolatott egy tehergépkocsi, Veszprémben, az Tüzér utcában, május 13-án délelőtt, melynek következtében a gázcsonk megsérült, és gáz került a szabadba. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tűzoltók biztosították a helyszínt, míg a gázszolgáltató munkatársai a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Fűkaszálás közben belevágtak egy gázcsőbe Tapolcán, a Nyárfa utcában, május 12-én kora este. A tapolcai önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt egy vízsugárral, míg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a szivárgást. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedés bevezetésére sem volt szükség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!