Hírek

2015.05.27. 17:33

Orvosok elismerése - Átadták a Csillag Józsefről elnevezett díjat

Veszprém – Lóderer Zoltán sebész szakorvos és Tóth József kapolcsi háziorvos kapta idén a Csillag József-díjat.

Marton Attila

Vándorfi Győző, a Csillag József emlékének ápolására létrehozott Forum Medicorum Vespremiensium egyik alapítója köszöntőjében elmondta, az elismerésre idén több mint 25, a közvetlen betegellátásban dolgozó kórházi orvost és négy háziorvost javasoltak a kórház dolgozói, a betegszervezetek és a betegek. Csillag Józsefről elmondta, a klasszikus medicina művelője volt, polihisztor, aki bármelyik szakma képviselőjének tudott segíteni.

Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója kiemelte, a díjat a betegek és a kollégák tiszteletét kivívó orvosok kaphatják meg.


Vándorfi Győző, Ligeti Erika, Lóderer Zoltán, Rácz Jenő, Tóth József, Lenkefi Ida a Csolnoky kórházban tartott díjátadón
Kattintson a díjátadon készült további fotókért!
Fotó: Balogh Ákos

A II. számú belgyógyászati osztályt vezető Csillag József emlékére alapított díjat – amellyel az orvoslás megbecsülésének ápolásához is hozzá kívánnak járulni az alapítók – Lenkefi Ida, a díjat támogató Egis Gyógyszergyár belkereskedelmi igazgatója, Ligeti Erika, a szakmai vezető testület elnöke és Rácz Jenő főigazgató adta át Lóderer Zoltánnak, a Csolnoky kórház sebész szakorvosának és Tóth József kapolcsi háziorvosnak. A 2009-ben alapított elismeréssel herendi porcelán emlékplakett, pénzjutalom és oklevél is jár. Az átadó után Rónai Balázs, a Sümegi Pszichiátriai Centrum főorvosa tartott előadást a pszichiátria jelenéről és jövőjéről.

A rendezvényen virágcsokorral köszöntötték Demel Esztert, Csillag József özvegyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!